Суд ООН 8 листопада оголосить рішення щодо юрисдикції позову проти РФ

22 жовтня 20:51

Українську делегацію на слуханнях очолить Олена Зеркаль.

 

Міжнародний суд ООН в Гаазі винесе рішення щодо юрисдикції справи України проти Росії щодо фінансування тероризму та расової дискримінації 8 листопада. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ.

"О 15:00 (за місцевим часом) 8 листопада 2019 в місті Гаага (Королівство Нідерланди) Міжнародний Суд ООН оголосить своє рішення щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикція) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансування тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації)", - йдеться в повідомленні.

Українську делегацію на слуханнях очолить заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Нагадаємо, 3-7 червня в Міжнародному суді ООН в Гаазі відбулися слухання щодо попередніх заперечень РФ про відсутність у установи судової юрисдикції щодо розгляду справи "Україна проти Росії", яка стосується підтримки РФ тероризму в Донбасі і дискримінаційних дій в анексованому Криму.

Україна звинувачує Росію в порушенні двох конвенцій ООН, учасниками яких є обидві країни - міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму в зв'язку з підтримкою терористів в Донбасі, і міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації у зв'язку з порушенням прав та переслідування кримських татар і українців на півострові.