Суд обрав запобіжний захід "вбивцям Зеленського"

18 квiтня 11:52

Затримані біля Іванковичів члени озброєного угруповання зможуть вийти на волю під заставу понад 190 тисяч гривень.

 

У середу, 17 квітня, суд обрав запобіжний захід членам озброєного угруповання, затриманого біля селища Іванковичи Київської області, повідомляє голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Кілька днів тому в Іванковичах поліція затримала трьох осіб, які готувалися до скоєння вбивства. Сьогодні суд обирав їм запобіжний захід. Організацію замаху на вбивство з кулеметом при затриманих суд оцінив у 192 100 гривень", - пише він на своїй сторінці в Facebook.

Водночас очільник НПУ розкритикував розмір застави, яка на його думку є мізерною для такого злочину. "В епоху Відродження католики, продаючи індульгенцію, були більш практичними, ніж сучасні суди. Хоча б думали про поповнення скарбниці", - додав Князєв.

Нагадаємо, ввечері 15 квітня поліція затримала біля селища Іванковичи Київської області озброєну групу осіб, яка готувала вбивство. Під час затримання зловмисники чинили опір, спецпризначенці застосували вогнепальну зброю.

У поліції не повідомили жодних подробиць затримання, однак народний депутат Антон Геращенко (НФ) одразу пов'язав підготовку вбивства із кандидатом в президенти шоуменом Володимиром Зеленським, який живе у котеджному містечку неподалік селища.

Вранці 16 квітня у Генеральній прокуратурі України заперечили всі чутки щодо причетності затриманої групи злочинців до планів нападу на Володимира Зеленського. За даними прокуратури, жертвою мав стати кримінальний авторитет, який мешкає у цьому ж районі.