Суд обирає новий запобіжний захід Павловському – онлайн

21 сiчня 16:16

Напередодні підозрюваному в організації вбивства Гандзюк оголосили нову підозру.

 

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід Ігорю Павловському, обвинуваченому в організації нападу на радницю мера Херсона Катерини Гандзюк.

Павловського затримали у Херсоні під час спецоперації 20 січня, після чого відправили до Києва. Крім нападу на Гандзюк, Ігор Павловський тепер підозрюється у створенні злочинної групи, яка займалася залякуваннями, побиттям людей і знищенням їх майна.

Засідання мало розпочатися о 12:00, але суддя В'ячеслав Підпалий переніс його на 15:00. Самого підозрюваного вже доставили до зали суду.

У понеділок, 20 січня, правоохоронці провели 35 обшуків у Херсонській області, до спецоперації у справі Гандзюк залучили Національну гвардію і спецтехніку.

Обшуки провели у Павловського, колишнього очільника Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука, а також у голови облради Владислава Мангера. Підозру оголосили дев'ятьом особам, зокрема Ігорю Павловському та Сергію Торбіну (ватажок групи виконавців нападу на Гандзюк, відбуває покарання в колонії). Слідство назвало Павловського організатором злочинної групи рекетирів.

Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла внаслідок нападу з використанням хімічної речовини (сірчаної кислоти). Замовниками злочину батько вбитої називав голову Владислава Мангера (виключений з "Батьківщини"), Андрія Гордєєва і Євген Рищука ("Блок Петра Порошенка").

Докладніше про те, чому в Україні переслідують і вбивають активістів, а справи так і залишаються не розслідуваними, читайте в матеріалі Анни Рожкової "Один на один з системою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".