Стрілянина в Остраві: вбито шістьох пацієнтів лікарні, ще троє поранені

10 грудня 12:42

Переслідуваний поліцією зловмисник наклав на себе руки.

 

У лікарні чеського міста Острава вранці у вівторок, 10 грудня, невідомий відкрив стрілянину по пацієнтах у приймальному відділенні, шестеро людей загинули, ще троє дістали поранення, повідомляє видання Novinky.

Правоохоронці встановили хронологію подій: близько 7:00 ранку зловмисник обстріляв пацієнтів, що чекали на прийом травматологів, о 9:00 поліція підтвердила загибель чотирьох осіб.

Згодом стало відомо, що внаслідок стрілянини на місці загинули п'ятеро людей, ще один потерпілий дістав поранення в область грудної клітини, він помер в операційній.

Один з поранених перебуває в реанімації у важкому стані, він отримав кульове поранення в голову. Ще двох постраждалих прооперували, загрози для їхнього життя немає.

Зловмисник стріляв на поразку, вважають поліцейські, - він цілився в голову та шию. Правоохоронці оточили район, включно з клінікою і сусіднім університетом, людей евакуювали, а злочинця оголосили в розшук.

До його пошуків підключили поліцію швидкого реагування. Правоохоронцям вдалося напасти на слід злочинця, близько 10:00 ранку, переслідуваний поліцією на околиці Острави, він застрелився. Мотиви стрільця встановлюються.

Зазначимо, останнім часом в Європі почастішали атаки в місцях масового скупчення людей. Зловмисники обирають для нападів релігійні і розважальні заклади, магазини, лікарні. У США готуються ввести смертну кару для винних в масових вбивствах. Зараз вища міра покарання діє лише в деяких штатах.