Стрілянина в Харкові: співробітник спецпідрозділу поліції у важкому стані

06 травня 16:41

Зловмисник п'ять разів вистрелив у голову правоохоронцеві.

 

У Харкові в результаті стрілянини тяжко поранили 35-річного чоловіка, повідомив відділ комунікації поліції Харківської області. За даними ЗМІ, поранений чоловік виявився начальником одного з підрозділів полку особливого призначення поліції.

"06 травня о 08:11 до поліції надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на проспекті Перемоги, 64 громадянин виявив пораненого чоловіка та перед цим чув постріли", - повідомили в поліції.

На місці події правоохоронці з'ясували, що між громадянами стався конфлікт, під час якого застосували зброю. Обставини конфлікту поліція наразі встановлює.

"Внаслідок сварки постраждав 35-річний чоловік. Потерпілого доставлено до лікарні з первинним діагнозом - вогнепальне поранення тулуба та голови. Стан його здоров'я лікарі оцінюють як стабільно тяжкий. Також поліцією на місці події виявлений 41-річний чоловік, який зі слів очевидців і здійснив постріли у потерпілого", - додали правоохоронці.

Як зазначили в "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерела в правоохоронних органах, поранення отримав начальник підрозділу полка особливого призначення поліції. Під час конфлікту чоловік не виконував свої службові обов'язки. Стрілок у свою чергу працює таксистом. Він п'ять разів вистрілив із "Флобера" в голову правоохоронця.

Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Всі обставини наразі встановлюються. Проводиться подальша перевірка.

Як повідомлялося, 5 травня невідомий смертельно поранив заступника начальника Баришівського відділення поліції. Для затримання злочинця правоохоронці ввели по Київській області спецоперацію "Сирена". Працівник поліції під час нападу не був на службі, а сидів в одному із закладів Баришівки. Коли він вийшов на терасу, йому вистрілили в шию. Медики не змогли врятувати поліцейського.