Столтенберг заявив про ризик відновлення насильства в Донбасі

17 грудня 16:42

Російський військовий контингент все ще присутній на сході України, зазначив генсек НАТО.

 

Генсек НАТО Йенс Столтенберг зазначив зростаючу кількість порушень режиму припинення вогню в Донбасі і заявив про ризик відновлення насильства в даному регіоні.

"НАТО підтримує імплементацію мінських угод. Проте останнім часом ми бачили зростаючу кількість порушень режиму припинення вогню. Таким чином, існує ризик відновлення насильства в Донбасі", - сказав він під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко у Брюсселі.

"Російський військовий контингент присутній на сході України – це дані розвідки, звіти в пресі, інформація від неурядових організацій, – дуже багато джерел підтверджують це. Також є багато підтверджень військової активності даного контингенту і це ще раз нагадує про особливу відповідальність Росії в питанні повного виконання Мінських угод", - додав Столтенберг.

Він також зазначив, що Україна досі не відновила контроль над своєю кордоном.

Раніше українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.

Останнім часом спостерігачі місії ОБСЄ фіксують зростання порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Зокрема, СММ відзначають наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, яке повинно бути відведено.