Став відомий список прізвищ підозрюваних у "газовій справі" Онищенко

04 липня 04:14

У справі фігурують 20 осіб, двоє з яких характеризуються як активні учасники створення групи.

 

Став відомий повний повний список прізвищ підозрюваних у так званій "газовій справі" народного депутата Олександра Онищенка.

Список міститься в тексті подання на арешт Онищенко, яке для розгляду у Верховній Раді підготував Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький. Документ на своїй сторінці в Facebook опублікував народний депутат Сергій Лещенко.

В документі детально описана роль кожного з учасників схеми, активними учасниками створення якої названі Інеса Кадирова і Валерій Пісний. Решта 18 фігурантів, згідно з документом, увійшли в схему на різних етапах її здійснення.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій має намір внести в сесійний зал проекти постанов і зняття недоторканності, а також про затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка ("Воля народу") у вівторок, 5 липня.

Раніше НАБУ і Антикорупційна прокуратура повідомили про те, що ініціювали залучення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенко в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

15 червня детективи НАБУ спільно з співробітниками САП і Нацполиции провели 37 обшуків у Києві, Дніпропетровську та Львові. Встановлена роль 20 учасників злочинного угруповання (його головою называютименно Онищенко), 10 з них уже затримано. За оцінками слідства, в результаті махінацій державі завдано до 3 млрд грн збитків.

Правоохоронці повідомляли, що протягом 2013-2016 років "Укргазвидобування" через фіктивні біржі продавала газ за заниженою ціною підприємствам, підконтрольним угруповання. Потім газ за ринковою ціною перепродавалося підприємствам реального сектора економіки.