США візьмуть на лікування 10 тяжкопоранених українських військових

19 березня 18:31

На їх лікування уряд приймаючої країни планує виділити близько п'яти мільйонів доларів.

 

Сполучені Штати Америки приймуть на лікування тяжкопоранених українських військових, повідомила на брифінгу у вівторок, 19 березня, заступник міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк. За її словами, на лікування українців уряд США виділить близько п'яти мільйонів доларів.

"На цей рік США виділять близько 5 мільйонів доларів на лікування військовослужбовців. Вони визначили 10 шпиталів, які беруть на безкоштовне лікування 10 українських тяжкопоранених. Середня вартість лікування одного, як вони вважають, становить півмільйона доларів", - цитує Гаврилюк "Укрінформ".

Вона також повідомила про те, що на програми психологічної реабілітації, соціальної і професійної адаптації ветеранів, міністерством на 2019 рік передбачено виділення 110 905 000 гривень. Відомство також планує законодавчо закріпити можливість відпочинку і реабілітації ветеранів разом із сім'єю.

Як повідомлялося, шестеро українських військових лікуватимуться в Бельгії. Військових, які дістали поранення внаслідок бойових дії в Донбасі, Бельгія почала приймати на лікування минулого року.

В Україні працюють 30 шпиталів ветеранів війни і п'ять центрів медичної реабілітації і санаторіїв МОУ. Медичну та реабілітаційну допомогу у них щорічно можуть отримувати близько 150 тисяч українських захисників. На сьогодні допомогу отримали понад 30 000 учасників бойових дій.