США відреагували на загибель української медсестри в Донбасі

23 лютого 02:05

Держдепартамент поклав на Росію відповідальність за бойові дії та загибель людей на українській території.

 

Державний департамент США отримав інформацію про загибель української військової медсестри в зоні проведення антитерористичної операції. В американському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що відповідальність за продовження бойових дій і загибель людей у Донбасі несе Російська Федерація.

"Росія продовжує конфлікт, який вже забрав понад 10 000 життів. Вчора ми отримали повідомлення про вбивство 23-річної української медсестри, яка намагалася допомогти мирним жителям біля лінії розмежування. Цей інцидент нагадує, що конфлікт у Східній Україні триває. Цивільні особи і рятувальники щодня стикаються зі смертельною небезпекою", - заявила офіційний представник Держдепартаменту Хізер Ноуерт на брифінгу у Вашингтоні в четвер, 22 лютого.

Як повідомлялося, 20 лютого в зоні АТО загинула 23-річна українська медсестра Сабіна Галицька, яка служила в 10-й окрема гірничо-штурмовій бригаді Збройних сил України. Військові медики потрапили під ворожий обстріл під час надання допомоги цивільним особам. Ще один військовослужбовець під час обстрілу отримав поранення.