Справу про напад на радницю мера Херсона знову перекваліфікували

01 серпня 14:36

Провадження щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень перекваліфікували на замах на вбивство.

 

Кримінальне провадження щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень радниці мера Херсона Катерині Гандзюк перекваліфікували на замах на вбивство з особливою жорстокістю. Про це повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції у Херсонській області Микола Вербицький на брифінгу в середу, 1 серпня.

Він підтвердив інформацію про те, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. За його словами, у чиновниці міськради постраждали тулуб, рука і ліве око. Нападник вилив на жінку близько літри рідини.

Повідомляється також, що були опитані жителі десяти багатоквартирних будинків, які на момент вчинення злочину знаходилися вдома. Є інформація з десяти камер відеоспостереження, у тому числі відео, на якому зафіксовано момент втечі нападника. Розглядаються версії, що зловмисник був зі спільниками, які могли чекати в автомобілі.

Вербицький також повідомив про те, що правоохоронці поки не спілкувалися з потерпілою.

Раніше лікар-анестезіолог Херсонської лікарні Ігор Равелев в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів про те, що Гандзюк знаходиться у стабільно важкому стані, площа ураження тіла становить 30%.

"Стан хворої за добу не змінився в гіршу сторону, стабільно важкий. Вона в свідомості, контактна. Всі її життєво важливі функції нормалізовані у вигляді нормального артеріального тиску, роботи нирок, тому хвора стабільна на сьогодні", - повідомив Равелев.

Як повідомляє прес-служба МВС у Facebook, слідство розглядає кілька версій у справі про напад на Гандзюк - службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція та побутові конфлікти.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою радника мера міста Катерину Гандзюк. Постраждалу з серйозними опіками доставили в реанімацію.

У Гандзюк – давній конфлікт з керівництвом місцевої поліції. Восени 2017 року вона публічно звинуватила у вимаганні хабара начальника управління захисту економіки ГУ Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко заявив про намір звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням щодо передачі справи про напад на Гандзюк до Служби безпеки України.

У ГПУ повідомили, що Луценко взяв кримінальне провадження щодо нападу на Гандзюк під особистий контроль. Спочатку правова кваліфікація була за статтею "хуліганство". Згодом була змінена на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого".