Справу про держзраду Вишинського розглядатиме один із районних судів Києва - ЗМІ

15 сiчня 15:05

Вишинського до Києва перевезуть із СІЗО Херсона.

 

Справу про державну зраду керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського розглядатиме один із районних судів Києва. При цьому рішення про підсудність справи ухвалюватиме Київський апеляційний суд, передає "Уніан".

"Рішення про підсудність справи, згідно зі статтею 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", ухвалюватиме Київський апеляційний суд", - повідомили у прес-службі прокуратури АР Крим.

У прокуратурі також додали, що для розгляду по суті справу про держраду Вишинського передадуть в один із районних судів столиці. Керівника "РИА Новости Украина" перевезуть туди із СІЗО Херсона.

Як повідомлялося, 10 січня прокуратура завершила досудове слідство у справі про державну зраду і надала Кирилу Вишинському і його захисту доступ до матеріалів кримінальної провадження.

15 травня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Через день Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру у державній зраді, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Згодом запобіжний захід неодноразово продовжували.

У липні Вишинському повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263"незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".