Справа Шеремета: Юлія Кузьменко залишиться під вартою

14 лютого 15:37

Прокурор заявив про ймовірність втечі чи знищення або спотворення речових доказів.

 

Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрювану у вбивстві українського журналіста Павла Шеремета лікаря та волонтерку Юлію Кузьменко. Про це повідомляє "Громадське".

Відомо, що адвокат Тараз Безпалий просив обрати запобіжний захід для підозрюваної у вигляді нічного домашнього арешту, вважаючи, що підозри є необґрунтованими. Адвокат стверджує, що з 30 наданих документів лише 10 стосуються безпосередньо Юлії Кузьменко, й лише 1 є підтвердженим. Безпалий додав, що його клієнтка спілкувалася з іншим підозрюваним Андрієм Антоненком лише з питань ДТП та волонтерства.

Прокурор Сергій Зузак просив у суду залишити в силі рішення першої інстанції, аргументуючи це можливістю втечі підозрюваної та знищенням чи спотворенням доказів.

Раніше Нацполіція спростувала надану захистом і свідками інформацію про алібі Кузьменко.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтерку Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця ССО Андрія Антоненка та військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислав та Інна Грищенки, поліція вважає, що вони можуть володіти інформацією про вбивство Шеремета.

За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли. Колеги Шеремета з "Української правди" піддали сумніву озвучену поліцією версію щодо мотивів вбивства.

Печерський суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Антоненка та Кузьменко взяв під варту без права внесення застави.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року унаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Що відомо про вбивство Павла Шеремета" і матеріалі Лесі Литвинової "Еволюція гідності".