Справа Гандзюк: суд зобов'язав СБУ показати Мангеру результати негласних розшукових дій

04 липня 08:55

За словами адвоката Мангера, спецслужба повинна виконати постанову суду протягом 3 днів.

 

Шевченківський суд Києва зобов'язав Службу безпеки України надати інформацію про негласні слідчі (розшукові) дії стосовно Владислава Мангера, який є головним фігурантом справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, повідомив у Facebook адвокат Дмитро Ільченко. За його словами, у такому разі адвокати зможуть зрозуміти, чим обґрунтовується підозра.

"Вчора Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив нашу скаргу і зобов'язав слідчих протягом 3 днів із дня набрання чинності постанови надати нам інформацію про результати НСРД щодо Мангера", - йдеться в повідомленні.

Ільченко пояснив "Укрінформу", що надання матеріалів дасть можливість зрозуміти на чому обґрунтовується підозра. На думку сторони захисту, в матеріалах справи, які вже надавали, немає доказів. Адвокат додав, що якщо в "негласних розшукових діях нічого немає, то це буде означати, що немає ніяких доказів, і тоді, у нас буде підстава подати клопотання про закриття справи в частині, яка стосується Мангера".

Як повідомлялося, суд до 3 серпня продовжив Мангеру заборону на виїзд за межі Херсонської області без дозволу слідчого або прокурора, також він повинен здати свій закордонний паспорт і зобов'язаний носити електронний браслет.

6 червня п'ятеро виконавців нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк отримали тюремні терміни - по 6 і 6,5 років, попередньо підписавши угоду зі слідством. Замовники і організатори злочину досі на волі.

Радник мера Херсона Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла в результаті нападу з використанням хімічної речовини (сірчаної кислоти).

Детальніше про справу Катерини Гандзюк читайте у статті Масі Найєма "Сіре зло" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".