Справа Гандзюк: Суд залишив Павловського під вартою

24 квiтня 19:52

Павловського підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

 

Шевченківський райсуд Києва залишив під вартою Ігоря Павловського, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Наголошується, що під час засідання суду адвокати Павловського просили відпустити його під особисте зобов'язання, а прокурори клопотали про нічний домашній арешт.

"Суддя Шевченківського районного суду м.Київ не задовольняє клопотання адвокатів. Павловський залишається під вартою", - написав адвокат Масы Найєм у Facebook.

Раніше прокуратура вручила Павловському нову підозру, яка передбачає більш м'яке покарання. Зокрема, замість організації вбивства його звинуватили у приховуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу).

За інформацією спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк", 30 квітня у Павловського закінчиться термін запобіжного заходу, і він зможе вийти на свободу, якщо її не продовжать.

У листопаді 2018 року СБУ затримала Павловського за підозрою в організації нападу на Гандзюк. Суд заарештував його без права внесення застави. За даними активістів, Павловський виконував роль посередника – саме він передав гроші замовника безпосереднім виконавцям злочину.