Справа Гандзюк: СБУ підозрює родичів Мангера у фінансуванні утікача Левіна

18 липня 23:09

Підозрюваний у вбивстві активістки Гандзюк, Левін стабільно отримує кошти за кордоном.

 

Служба безпеки України (СБУ) підозрює, що найближчі родичі Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк, фінансують Олексія Левіна. Про це повідомляє "Громадське".

Як повідомляється в матеріалах справи суду, СБУ веде розслідування проти голови Херсонської обласної ради та помічника депутата облради Левіна у підозрі в організації нападу на Гандзюк.

"Разом із тим, отримана інформація про те, що для подальшого приховування Особа_2 (Левін - ред.) за кордоном останньому на відповідні банківські рахунки здійснюються перерахування грошових коштів. [...] Ховаючись від правоохоронних органів за межами України протягом тривалого часу, не маючи стабільних джерел доходу, Особа_2 (Левін - ред.) отримує фінансову підтримку від його близьких родичів, родичів дружини, а також від спільників вчиненого нападу", - наголошується в матеріалах справи.

Раніше соратники вбитої активістки Гандзюк повідомили про те, що ймовірні замовники піаряться на бюджетних проектах в Херсонській області. Так, звільнений з посади голови ОДА Андрій Гордєєв і Владислав Мангер, який досі не звільнений від посади голови облради, відкривали в Херсоні басейн. Також на заході був помічений депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Співаковський, який не має ніякого відношення до об'єкта.

Як повідомлялося, 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс обвинувальні вироки виконавцям вбивства Катерини Гандзюк. При цьому замовники нападу досі залишаються на волі.