Справа Аміни Окуєвої: підозрюваний у вбивстві входив до злочинної організації

13 сiчня 14:00

За словами працівників поліції, роль затриманого у цьому злочині й досі перевіряється.

 

Підозрюваний у вбивстві волонтерки Аміни Окуєвої є уродженцем Дагестану, тривалий час мешкав в Україні та входив до злочинної організації, яка займалась вбивством на замовлення, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко та начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу в понеділок, 13 січня.

За словами працівників поліції, роль затриманого у цьому злочині й досі перевіряється.

Зазначається, що окрім ДНК на зброї, є й інші докази його ймовірної причетності до злочину, які слідство поки що не озвучує.

"Я сподіваюся, що з допомогою західних партнерів нам вдасться більше просунутися в розслідуванні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої

Нагадаємо, на учасників Революції Гідності та російсько-української війни в Донбасі подружжя Адама Осмаєва та Аміну Окуєву скоювали замах двічі.

1 червня 2017 року під час зустрічі на Подолі в Києві злочинець вистрілив у Осмаєва і потім був поранений Окуєвою. Адам Осмаєв і кілер були ушпиталені з вогнепальними пораненнями.

Зловмисник представився подружжю журналістом французького видання Le Monde. У нього був при собі паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара. Кілером виявився уродженець російського Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго".

А 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха на Київщині невідомі розстріляли автівку подружжя з автоматів калібру 7,62. Від прицільних пострілів Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва було поранено.