Спостерігачі ОБСЄ виявили в ОРДЛО 11 невідведених танків, "Гради" і гаубиці бойовиків

02 вересня 18:15

Терористи не поспішають виконувати Мінські домовленості.

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ виявили на тимчасово окупованій території Донбасу невідведені системи реактивного залпового вогню (РСЗВ), танки і гармати бойовиків російсько-окупаційних військ, що є порушенням Мінських домовленостей, йдеться в щоденному звіті Місії.

Так, 31 серпня співробітники Місії зафіксували поблизу Новоамвросіївського Донецької області наявність чотирьох РСЗВ БМ-21 "Град" калібру 122 мм. У СММ також наголосили на тому, що в місцях зберігання відведеного важкого озброєння на тимчасово окупованій території "відсутні 11 танків (чотири Т-64 і сім Т-72)".

За межами ліній відведення також були виявлені шість буксируваних гаубиць 2А65 "Мста-Б" калібру 152 мм, п'яти самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" калібру 122 мм та дві самохідні гаубиці 2С1.

Нагадаємо, напередодні бойовики чотири відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових. Гатили з гранатометів і стрілецької зброї.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі із середи, 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".