Спільника ексголови Одеської поліції також відправили під домашній арешт

31 липня 20:44

Другого фігуранта справи про контрабанду сигарет відправили під домашній арешт.

 

Солом'янський районний суд Києва обрав для колишнього першого заступника начальника поліції Одещини Костянтина Гейко запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який триватиме до 28 вересня. Таке рішення прийнято на засіданні в середу.

Наголошується, що Гейко носитиме електронний браслет.

Прокурори вимагали для держслужбовця арешт і заставу в розмірі 22 млн гривень.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього першого заступника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області, який, за їх словами, переховувався від слідства.

Слідство вважає затриманого співучасником ексначальника ГУ НП в Одеській області. Їх обох підозрюють у заволодінні великою партією сигарет, вилучених з незаконного обігу. Колишнього начальника Одеської поліції Дмитра Головіна НАБУ затримало 25 липня. 27 липня суд відправив Головіна під домашній арешт.

Головін очолив ГУ НП в Одеській області в 2016 році. До цього він був начальником Департаменту карного розшуку Національної поліції і начальником кримінальної поліції ГУ НП в Київській області. 23 квітня 2019 року Дмитро Головін подав у відставку.

Детальніше про зв'язок організованої злочинності з місцевою владою Одеси та правоохоронцями читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Біси міста "Ангела" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".