Соратники Гандзюк намалювали під ГПУ ймовірного замовника вбивства

04 липня 23:22

За місяць ГПУ не просунулася у розслідуванні вбивства активістки.

 

Соратники вбитої херсонської активістки Каті Гандзюк нагадали генпрокурору Юрію Луценку про те, що замовники нападу на активістку до цих пір на волі і навіть готуються продовжувати політичну діяльність.

Сьогодні активісти прийшли під ГПУ, щоб оновити графіті із закликом покарати вбивць, а також зробили новий - із зображенням одного з імовірних замовників Владислава Мангера за гратами.

"6 червня вбивці Каті отримали смішні вироки за жорстоке вбивство - в обмін на угоду, за якою повинні були здати замовників. Пройшов місяць. Мангер, Гордєєв і Рищук досі на волі і вже планують свої політичні кар'єри після виборів", - йдеться в повідомленні активістів.

В кінці червня суд продовжив Мангеру заборону на виїзд за межі області і зобов'язав до серпня носити електронний браслет.

Нагадаємо, 6 червня п'ятеро виконавців нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк отримали тюремні терміни - по 6 і 6,5 років, попередньо підписавши угоду зі слідством. Замовники і організатори злочину досі на волі.

Радник мера Херсона Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла в результаті нападу з використанням хімічної речовини (сірчаної кислоти).

Детальніше про справу Катерини Гандзюк читайте у статті Масі Найєма "Сіре зло" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".