Сьогодні в Україну з офіційним візитом прибуде заступник генсека ООН

02 листопада 04:00

Стівен О'брайєн має намір відвідати схід України та зустрітися з внутрішньо переміщеними особами.

 

У понеділок, 2 листопада, в Україну з офіційним візитом прибуде заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань, Координатор надзвичайної допомоги Стівен О'брайєн.

О'брайєн планує провести зустрічі з представниками уряду, гуманітарних організацій і дипломатичного корпусу. Також у програмі візиту заступник генсека ООН - поїздка на схід України та зустрічі з внутрішньо переміщеними особами. Відзначається, візит триватиме до 4 листопада.

"Він (Стівен О'брайєн) збирається відвідати райони на сході України з тим, щоб особисто ознайомитися з гуманітарною ситуацією, в якій опинилися особи, постраждалі внаслідок кризи", - повідомила прес-служба ООН.

27 жовтня представники ООН відновили гуманітарну діяльність на підконтрольних проросійських бойовиків територіях Луганської області через 3 місяці після їх припинення.

1 вересня в ООН заявили, що всі гуманітарні організації стикаються з серйозними проблемами у наданні допомоги п'яти мільйонам людей, що постраждали в результаті тривалого конфлікту у Донбасі і гостро потребують підтримки.

На думку УКГП ОНН, два мільйони чоловік, що проживають на лінії зіткнення, є найбільш вразливою категорією і найбільш пріоритетною групою з точки зору надання гуманітарної допомоги. Близько половини цих людей живуть на підконтрольних Україні територіях, решта – на непідконтрольних.