Соболєв повідомив, що Віче з Кривого Рогу направляється до Києва

13 грудня 16:50

Рішення про проведення акції в Києві було прийнято 13 грудня в ході Віче в Кривому Розі.

 

22 грудня під Верховною Радою планується проведення акції за участю активістів Віче з Кривого Рогу із закликом до парламенту законодавчо вирішити питання перевиборів, про це "Українській правді" повідомив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

За його словами, рішення про проведення акції в Києві було прийнято 13 грудня в ході Віче в Кривому Розі.

"Люди вже збираються, домовляються, як будуть їхати", - зазначив він.

Як повідомило раніше місцеве видання 0564.ua, у Кривому Розі в ході Віче з закликом їхати в Київ "всім криворізьким Майданом" виступив кандидат в мери Кривого Рогу Юрій Милобог. "Якщо через тиждень не буде проголосовано закон про перевибори в Кривому Розі, я не хочу, щоб "Самопоміч" була у парламентській коаліції", - додав він.

Читайте також: Перевибори мера Кривого Рогу можуть пройти 27 березня

Нагадаємо, 7 грудня відбулося засідання Криворізького виборчкому, на якому було прийнято рішення звернутися до Верховної Ради з проханням призначення повторних виборів мера.

ТВК Кривого Рогу оголосила переможцем другого туру виборів мера, який відбувся 15 листопада, чинного міського голову Юрія Вілкула ("Опозиційний блок").

За даними, представленим 16 листопада на офіційному сайті Центрвиборчкому, Вілкула підтримали 89 209 виборців (49,25%). Його опонент Юрій Милобог (Об'єднання "Самопоміч") набрав 88 457 (48,83%) голосів.

За підсумками виборів, Милобог лідирував в шести з семи районів Кривого Рогу. Однак, Вілкулу вдалося отримати більшість голосів в Інгулецькому районі Кривого Рогу. Це забезпечило йому перевагу в 752 голоси.

17 листопада біля будівлі міськвиконкому Кривого Рогу розпочалися акції протесту проти фальсифікації виборів мера. На думку протестувальників, перемога Вілкула є результатом системних порушень на низці дільниць, що призвело до спотворення результату волевиявлення громадян.

26 листопада була створена Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування фальсифікацій на виборах в Кривому Розі, яка виявила численні порушення під час виборчого процесу.