Смертельна ДТП у Броварах: поліцейському обрали запобіжний захід

28 вересня 17:51

Унаслідок ДТП на зупинці загинула жінка, ще дві людини отримали травми.

 

Співробітника поліції охорони, який у стані алкогольного сп'яніння виїхав на громадську зупинку в Броварах і збив трьох людей, відправили на 60 діб під арешт без права внесення застави. Відповідний запобіжний захід обрав Голосіївський райсуд Києва, повідомляє "112 Україна".

У четвер, 26 вересня, у місті Бровари на Київщині нетверезий співробітник поліції охорони перебував за кермом автомобіля "Опель", проїжджаючи по вулиці Київській, він в'їхав у зупинку. У результаті постраждала сімейна пара і велосипедист, від отриманих травм жінка загинула на місці, її чоловік та велосипедист отримали тілесні ушкодження.

Керівництво Нацполіції призначило службове розслідування, на час якого начальника поліції охорони Київської області відсторонили від виконання посадових обов'язків.

Слідчі Держбюро розслідувань поліцейського затримали, йому оголосили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження).

За даними, які оприлюднив Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. Шульгiна, за 2018 рік в Україні зафіксовано понад 150 тисяч ДТП (з них 24,2 тисячі - з постраждалими, в яких загинуло 3,3 тисячі і було поранено 30,8 тисяч осіб). Детальніше про ситуацію на українських дорогах читайте у матеріалі Наталі Рингач "Правила дорожньої небезпеки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".