Слідчі прокуратури проводять обшук в Окружному адмінсуді Києва

16 лютого 19:50

Суддів підозрюють у тому, що вони підробляли дати рішень, перебуваючи в цей час за кордоном.

 

Слідчі прокуратури Києва проводять обшук в Окружному адміністративному суді столиці, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Слідчі дії здійснюються в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прес-служби, з'ясувалося, що судді протягом 2012-2015 років вносили недостовірні дані щодо дати прийняття рішення в офіційні документи - визначення, постанови та інші судові рішення. Про це, зокрема, свідчить інформація, яка була надана Державною прикордонною службою України.

"У даний час правоохоронці вилучають техніку і документи. Крім цього, перевіряються дані, які були внесені до табеля обліку робочого часу", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Генпрокуратура направила в суд обвинувачення проти Попова

Раніше прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно написала на сторінці у Фейсбуці, що "судді цього суду примудрялися якимось незбагненним чином насолоджуватися життям за кордоном і при цьому приймати судові рішення, про що є відповідна інформація Державної прикордонної служби".