Слідча група показала уламки ракети, якою збили MH17

24 травня 13:55

Згідно з кодом на корпусі, ракета виготовлена в 1986 році на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві в РФ.

 

Міжнародна слідча група на прес-конференції в Гаазі продемонструвала уламки ракети, якою збили літак рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році. Слідчі підтвердили, що комплекс "Бук", з якого була запущена ракета, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.


Згідно з кодом на корпусі, ракета виготовлена в 1986 році на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві. Ще два коди слідчі не змогли розібрати і просять допомогти усіх, хто щось знає про ці шифри, повідомляє видання "Медуза" у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Росія не може визнати провину за MH17 без викриття свого вторгнення в Україну - Atlantic Council

Нагадаємо, 17 липня 2014 року був збитий "Боїнг-777" рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у зоні бойових дій, поряд із селищем Шахтарськ Донецької області. Літак летів рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур". Усі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

28 вересня 2016 року міжнародні слідчі у своєму проміжному звіті першого етапу роботи Спільної слідчої групи (Joint Investigation Team, JIT), підтвердили причетність Росії до знищення MH17.

У червні 2017 року міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat змогла ідентифікувати сімох ймовірних водіїв "Бука", з якого збили "Боїнг" рейсу MH-17. У своїй новій доповіді Bellingcat зазначає, що транспортуванням "Бука" займалася 69-а окрема бригада матеріального забезпечення російської армії.