Скандал із Варченком: за блогера Барабошка внесли три мільйони гривень застави – адвокат

03 грудня 15:32

Гроші збирали та вносили друзі блогера, стверджує його захисник.

 

За фігуранта справи про втручання в приватне життя заступника начальника відділу Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка блогера Олександра Барабошка ("Крус") внесли три мільйони гривень застави, повідомляють "Українські новини" із посиланням на його адвоката Микиту Чекмана. За його словами, гроші на заставу збирали друзі Барабошка.

"За моєю інформацією, внесли заставу, але він ще не вийшов із СІЗО, оскільки це складна процедура. Наскільки я розумію, друзі збирали по копійці", - пояснив захисник блогера.

Раніше Печерський районний суд Києва відправив Олександра Барабошка під арешт на 60 діб з альтернативою внесення застави. При цьому першому фігуранту справи, політтехнологу і телеведучому Володимиру Петрову, було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, хоча обвинувачення наполягало на його триманні під вартою.

Нагадаємо, 7 листопада на Facebook-сторінці студентки Наталії Бурейко з'явилося повідомлення про сексуальні домагання поліцейського високопосадовця Олександра Варченка. Наступного дня вона передала в прокуратуру заяву про погрози і переслідування з боку Варченка. ГПУ зареєструвала кримінальне провадження та доручила розслідування СБУ.

Сам Варченко заявив про те, що разом із сім'єю "зазнав жахливої інформаційної атаки". Він запевнив, що не знайомий із Бурейко та ніколи з нею не спілкувався. Причиною інциденту поліцейський назвав атаку на його дружину Ольгу Варченко - заступник ДБР. Згодом пост зі звинуваченнями на адресу Варченка зі сторінки Бурейко видалили, і там з'явилося звернення зі спростуванням і вибаченнями перед ним і його дружиною.

У межах цієї справи правоохоронці затримали політтехнолога Володимира Петрова та блогера Олександра Барабошка.