Ситник знову приходив на допит в ГПУ

16 травня 16:28

На цей раз директор НАБУ прийшов з письмовими свідченнями і документами.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у четвер, 16 травня, знову приходив до Генпрокуратури на допит у рамках справи про начебто втручання у вибори США. На цей раз Ситник приніс слідчому письмові свідчення і документи.

"Ситник в четвер з'явився на допит до слідчого з письмовими свідченнями і документами", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ГПУ.

У Генпрокуратурі додали, що сторона звинувачення вивчить надані матеріали і перейде до наступного етапу слідчих дій.

10 травня Артем Ситник прибув на допит до Генпрокуратури як свідка по справі про начебто втручання у вибори президента у США. Перед початком допиту директор НАБУ сказав журналістам, що "ніяких офіційних листів міжнародно-правових доручень до якого-небудь правоохоронному або державному органу США ми не направляли, на відміну від Генпрокуратури".

Нагадаємо, що наприкінці березня Державне бюро розслідувань почало слідчі дії в рамках кримінального провадження про можливе втручання директора НАБУ Артема Ситника у вибори президента США.

15 березня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" генпрокурор Юрій Луценко заявив про отримання заяви від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передачу директором НАБУ А. Ситником в США так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів" для підтримки Хілларі Клінтон на президентських виборах. Він додав, що незабаром ДБР приступить до обробки цієї справи.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта НАБУ, і спростовують заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про їх можливий вплив на вибори президента США, назвавши його абсурдною спробою дискредитувати Бюро.

Витік записів так званої "чорної бухгалтерії" в ЗМІ США, також відомої як "амбарна книга" Партії регіонів, стала причиною відставки Пола Манафорта і привела до одного з ключових звинувачень у розслідуванні змови з РФ, яке переслідує Д. Трампа протягом останніх двох з половиною років. За даними The New York Times, "чорної бухгалтерії" прізвище Манафорта згадується 22 рази. У цілому йшлося про виплати на суму в $ 12,7 млн, здійснених протягом 2007-2012 років.