Синоптки прогнозують цього тижня дощі з мокрим снігом

27 листопада 13:32

Дощі з мокрим снігом будуть йти до кінця тижня при температурі близько нуля, вітер - південно-східний.

 

У вівторок, 28 листопада, у східних областях України опадів не очікується, температура вночі 4-9° морозу, вдень 1-3° морозу. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму прогнозується дощ, температура вночі 0-6° тепла, вдень 4-9°, повідомляє Укргідрометцентр.

На решті території вночі – дощ і мокрий сніг, вдень місцями невеликі опади (лише в Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій областях без опадів). Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла.

Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с, у південних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві вночі помірний дощ, удень місцями невеликий дощ і мокрий сніг. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла.

У середу, 29 листопада, в південній частині невеликий дощ, вночі з мокрим снігом; температура вночі 0-5 тепла, вдень 5-12° тепла (у Запорізькій області протягом доби від 2° тепла до 3° морозу).

На решті території прогнозується невеликий дощ і мокрий сніг; температура протягом доби 3° тепла до 2° морозу (вночі у східних регіонах, Сумській та Полтавській областях 3-8° морозу).

Вітер в Україні переважно південно-східний, 7-12 м/с.

У Києві 29 листопада невеликий дощ і мокрий сніг. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі та вдень близько 0°.

Згідно з попереднім прогнозом Укргідрометцентру, дощі з мокрим снігом очікуються до кінця тижня.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, 23 жовтня в Києві вперше цієї осені температура повітря опустилася до -1,9°, а це значить, що закінчився безморозний період який тривав 184 дні - з 21 квітня.