Синоптики прогнозують теплу зиму в Україні

04 жовтня 17:31

Під час короткочасних похолодань температура буде опускатися до 20-25 градусів морозу. Але в цілому зима буде теплою, як і попередні.

 

У цьому році середня температура в зимові місяці очікується вище норми, повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Він нагадав, що і попередні зими були досить теплими, а найбільш холодна зафіксована в 2009 році.

"Якщо говорити про найбільш низькі температури, які спостерігалися на території України, то на Сході зафіксовано 42 градуси морозу. Це те, що було раніше. У цьому році ми не очікуємо таких сильних похолодань. Я думаю, що найбільш низькі температури будуть короткочасно в межах 20-25 градусів морозу. Окремі пункти можуть досягати 30 градусів. Я не думаю, що буде нижче 30 градусів", - додав заступник директора Укргідрометцентру.

У зв'язку з теплою зимою, зазначив Прокопенко, варто чекати на сильні снігопади, замети, ожеледь тощо.

"Якщо говорити в середньому, то у нас самий холодний зазвичай січень. Середня температура коливається від 4 до 8 градусів морозу", - зазначив він.

Читайте також: Міністр екології України прогнозує незворотні зміни клімату через 30 років

Нинішня метеорологічна осінь прийшла у Київ 18 вересня – на вісім днів пізніше кліматичної норми. За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, в цей день середньодобова температура була нижче 15°, опустившись до 12,3°. Раніше всього метеорологічна осінь розпочиналася 25 серпня 1993 року, а пізніше всього - 7 жовтня 1999 року.