Сина Джемілєва незаконно етапували в іншу область Росії

27 вересня 01:53

Адвокат не сумнівається, що незаконне етапування Хайсера Джемілєва в інший регіон є відповіддю влади РФ на політичну діяльність його батька.

 

Адвокатів Микола Полозов повідомив, що сина лідера кримських татар, нардепа Мустафи Джемільова - Хайсера, незаконно засудженого в РФ до 5 років колонії загального режиму, етапували в Астраханську область РФ.

Про це Полозов написав на своїй сторінці в Twitter.

"Сьогодні стало відомо, що Хайсера Джемілєва етапували в Астраханську область. Везуть через Армавір. Відстежуємо його переміщення", - повідомив він.

Адвокат додав, що за законом Хайсер має перебувати в колонії за місцем проживання - в Криму, або за місцем постановлення вироку - в Краснодарському краї.

За словами Полозова, Росія до цих пір не відповіла на повторний екстрадиційний запит про видачу Хайсера.

Адвокат упевнений, що незаконне етапування Джемілєва в інший регіон є відповіддю російської влади на політичну діяльність його батька - Мустафи Джемілєва.

Читайте також: Росію не переконали доводи адвоката про неможливість судити сина Джемілєва двічі

2 червня Краснодарський крайовий суд визнав Хайсера Джемілєва винним у заподіянні смерті з необережності. Санкція статті 109 ч. 1 передбачає до 2 років позбавлення волі. У разі якщо б підсудного визнали винним в умисному вбивстві, йому загрожувало б до 15 років тюремного ув'язнення. Також, на думку присяжних, він винен у розкраданні і незаконному зберіганні зброї, але заслуговує поблажливості.

Раніше український суд виніс вирок синові Джемілєва, в РФ направили запит на екстрадицію. Хайсеру Джемілєву присудили 3 роки і 8 місяців позбавлення волі.

Навесні 2013-го року молодший син народного депутата, голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер Джемілєв з необережності з вогнепальної зброї вбив людину. Незважаючи на рішення слідчих органів України, українських судів і Європейського суду з прав людини звільнити Хайсера з-під варти, у вересні минулого року після анексії Криму російська влада вивезла його з кримського СІЗО в Краснодарський край.