Син Авакова назвав відкриту проти нього справу політичною

01 листопада 00:33

Запобіжний захід йому будуть обирати 1 листопада.

 

Син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександр вважає, що відкрита проти нього справу про закупівлю МВС рюкзаків за завищеними цінами є політичним.

"Процесуальні дії НАБУ пов'язані з абсолютно політизованою, ангажованим політичною справою, в якому ні грама юридичної логіки, підстав і так далі ... ", - сказав він, передає "Радіо Свобода".

Під час спілкування з пресою Олександр Аваков перебував в міській клінічній лікарні Києва №4. Згідно зі стандартною процедурою, його привезли для проходження медобстеження перед приміщенням в СІЗО.

Наголошується, що запобіжний захід синові глави МВС будуть обирати 1 листопада в Солом'янському районному суді Києва.

Нагадаємо, що 31 жовтня детективи НАБУ прийшли з обшуком до сина голови МВС Арсена Авакова. Обшуки проходили в рамках досудового розслідування по рюкзаках, які міністерство закупило наприкінці 2014 – на початку 2015 року. Під час декількох обшуків були затримані троє підозрюваних: колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, син Авакова Олександр і ще одна особа.

Як повідомляли ЗМІ, в лютому 2015 року МВС уклало договори з компанією "Дніпровенд" на 5 тисяч рюкзаків вартістю 14,5 мільйонів гривень та ПП "Плигачов" на 1 тисячу рюкзаків вартістю 2,1 мільйона гривень. У червні 2015 року журналісти з'ясували, що рюкзаки були придбані через підприємства, підконтрольні Авакову.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чоботаря поставку партії тактичних рюкзаків для підрозділів відомства за заздалегідь завищеною ціною.

Як відомо, навесні 2016 року НАБУ отримало в підслідність провадження щодо розкрадання у великих розмірах та зловживання службовим становищем у керівній структурі МВС при закупівлі за завищеною ціною шести тисяч тактичних рюкзаків для потреб підрозділів в АТО.

23 березня 2016 року за рішенням суду детективи НАБУ отримали доступ до рахунків компанії "Дніпровенд", яку пов'язують з сином голови МВС Олександром Аваковим.

У вересні поточного року в інтерв'ю DT.UA директор НАБУ Артем Ситник розповів про те, що розслідування справи про "рюкзаки Авакова" поступово просувається. Так, співробітники бюро виконують і обговорюють вказівки САП. Крім того, і в прокуратурі присутні певні дискусії у цій справі, зазначив Ситник.