Сили АТО забезпечено бронезахистом на 86% - Міноборони

08 серпня 13:04

Українським військовим вже поставлено 18,4 тис. бронежилетів і до кінця серпня передбачається повністю задовольнити потребу в бронезахисті задіяних в АТО, зазначили у Міноборони.

 

Особовий склад Збройних Сил України, що бере участь в антитерористичній операції, забезпечено індивідуальним бронезахистом на 86%. Про це заявив заступник начальника Центрального управління речового забезпечення Збройних Сил України полковник Юрій Гусляков, передає прес-служба Міністерства оборони України.

За його словами, Міноборони укладено договори на постачання 26,1 тис. бронежилетів 4 класу захисту. "Щодня здійснюють постчання від 300 до 400 комплектів індивідуального бронезахисту в зону виконання завдань", - зазначив Гусляков.

Він зазначив, що чергову партію з 300 бронежилетів 4 класу захисту і кевларових шоломів у ніч на 8 серпня відправили в зону проведення АТО в підрозділи вітчизняного війська.

Гусляков заявив про те, що станом на 8 серпня військам вже поставлено 18,4 тис. бронежилетів вітчизняного виробництва. До кінця серпня передбачається повністю задовольнити потребу в бронезахисті бойових підрозділів, задіяних в АТО. Міністерством оборони також укладено договори на закупівлю 10 тис. кевларових шоломів. Вже розпочато їхнє виробництво в Україні, і поставлено військам 2350 одиниць.

У прес-служба Міноборони повідомили, що ціна одного бронежилета з захисними пахом і коміром сьогодні становить 4800 грн (без цих елементів - 4200 грн), ціна одного кевларового шолома - 2500 грн.

Гусляков додав, що сьогодні комплектування формою мобілізованих військовослужбовців запасу здійснюється польовою формою старого зразка. Однак Генеральним штабом ЗСУ розроблено уніформу з застосуванням нової конструкції, матеріалів, комплектуючих та фурнітури. Всього до кінця 2015 р. планується здійснити перехід усіх частин і підрозділів ЗСУ на нову форму. !zn

Читайте також:

Міноборони закуповувало ліки для армії за завищеними цінами

Турчинов вимагає заарештувати чиновників, які блокують закупівлю бронежилетів для армії

МВС закупить у компанії Коломойського шоломів і бронежилетів на 55 млн грн