Шулявський міст ремонтуватиме фірма помічника депутата Микитася - Схеми

08 червня 05:05

Вартість реконструкції шляхопроводу становитиме 600 мільйонів гривень.

 

Переможцем тендеру на проведення реконструкції київського Шулявського шляхопроводу виявилася фірма ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічникові народного депутата Максима Микитася, пишуть журналісти програми "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Наголошується, що тендер на реконструкцію транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана" провело комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд р. Києва". Переможець тендеру був оголошений 7 червня.

Серед 4 учасників, які подали заявки, до аукціону допустили 2 компанії - ТОВ "СПЕЦБУД-ПЛЮС" та ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс".

"Пропозиції ТОВ "Мостобудівне Підприємство "Мостобуд" тендерний комітет відхилив із-за невідповідності документації тендерним вимогам. ТОВ "АЛЬТІС СПЕЦБУД" також не була допущена до аукціону нібито через відсутність у працівників потрібної кваліфікації та їх недостатня кількість", повідомляють" Схеми ".

Переможець тендеру "Північноукраїнський будівельний альянс" - отримає майже 600 мільйонів гривень на реконструкцію розв'язки навколо Шулявського мосту.

"Схеми з'ясували, що ця фірма існує з 2007 року. Єдиним її власником із статутним фондом в 46 000 гривень є Андрій Якусевич. Згідно з даними офіційного порталу Верховної Ради, Андрій Якусевич є помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Максима Микитася.

Скандально відомий народний депутат Максим Микитась - народний депутат і відомий столичний забудовник. Він є екс-керівником державної корпорації "Укрбуд". Народний депутат відомий своїм "кнопкодавством" і є одним з тих, чиї декларації про доходи регулярно піддаються перевіркам. Його компанія "Укрбуд" щільно засвітилася в скандалі з житловим комплексом "Сонячна Рів'єра" у Києві.

Нагадаємо, в лютому 2017 року в Києві частково обвалився Шулявський шляхопровід. Тоді ніхто не постраждав, але пошкодження отримав автомобіль, припаркований під мостом.

Як повідомляло DT.UA, Шулявський шляхопровід був визнаний аварійним ще у 2013 році, його реконструкція була перенесена на 2015 рік, але так і не відбулася.