Штаб повідомив про зниження вогневої активності терористів на лінії розмежування

22 листопада 19:11

З початку доби були зафіксовані дві збройних провокації на Луганщині.

 

Бойовики російсько-терористичних формувань суттєво знизили вогневу активність. У середу, 22 листопада, на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції були зафіксовані дві збройних провокації терористів на луганському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У першій половині дня противник обстріляв з гранатометів позиції ЗСУ на підступах до Катеринівки, а по обіді відкривав вогонь по Кримському з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.

21 листопада терористи завдали удару зі 152-мм ствольної артилерії по позиціях ЗСУ на Світлодарській дузі.