Школам заборонили збільшувати кількість уроків для відпрацювання карантину

08 лютого 23:28

Міністерство освіти дозволило школам переносити початок канікул.

 

Українські школи зможуть перенести початок весняних і літніх канікул, однак тривалість відпочинку учнів протягом навчального року не може бути меншою 30 днів. Про це йдеться в офіційних рекомендаціях Міністерства освіти навчальним закладам, опублікованих зв'язку з карантином у понеділок, 8 лютого.

Заняття в школах повинні завершитися не пізніше 1 липня, наголосили у Міністерстві.

Керівництву навчальних закладів дозволили змінювати розклад, але не збільшувати при цьому кількість уроків на тиждень.

При цьому вчителі зобов'язані забезпечити засвоєння учнями матеріалу в повному обсязі шляхом ущільнення програми, використання дистанційних методик, перерозподілу навантаження на користь самостійного навчання.

У МОН повідомили, що карантин не є приводом для зменшення зарплати вчителям, якщо вони за час відсутності занять виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

Читайте також: Захворюваність на грип у Києві скоротилася на 20%

Нагадаємо, карантин в українських школах розпочався в середині січня. З-за нього навчальний рік скоротився на дві-три тижні. Києві, Харкові, Львові та Луцьку заняття відновилися з 8 лютого.

Докладніше про епідемію грипу в Украиїні та про заходи, здійснені МОЗ для її подолання, читайте у матеріалі Ольги Скрипник та Олексія Сови Грип очима відчайдушних оптимістів у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".