Шестеро підозрюваних у справі про розкрадання в "Ощадбанку" вийшли під заставу

27 жовтня 02:45

Серед тех, хто залишив СІЗО - син депутата Березкіна і частина верхівки керівництва компанії "Креатив".

 

Шість з десяти підозрюваних у розкраданні 20 мільйонів доларів кредитних коштів "Ощадбанку", яким обрали запобіжний захід із можливістю виходу під заставу, сьогодні вже покинули стіни ізолятора тимчасового утримання, сплативши необхідні суми, повідомляється на сайті юридичної компанії EQUITY, яка займається захистом інтересів підозрюваних у суді.

"Станом на 18.50 п'ятниці покинули ізолятори шість колишніх власників та посадових осіб групи компаній "Креатив", захист яких здійснює юридична компанія", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що покинути ізолятор змогли клієнти компанії після сплати відповідних сум застав.

Зокрема, вийшли на свободу колишній акціонер Групи компаній "Креатив" Максим Березкін; колишній головний бухгалтер Групи компаній "Креатив" і двоє працівників ПАТ "Креатив Груп"; колишній керівник ЗАТ "Креатив".

Як повідомлялося, 23 жовтня детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру десяти посадовим особам АТ "Ощадбанк" та підприємств групи "Креатив", яких підозрюють у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн. дол. США державного банку. Зокрема, серед затриманих син депутата Березкіна Максим.

Також САП підготувала та передала в Генпрокуратуру подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата України Станіслава Березкіна, який фігурує як організатор злочинної схеми.

Як зазначають слідчі, в період з 2013 по 2015 роки посадові особи компаній "Креатив", будучи в змові з високопоставленими службовцями державного банку, підробили необхідні документи, за якими отримали кредит в розмірі $ 20 мільйонів нібито для "купівлі насіння соняшнику".

Отримавши кредит, власники "Креатива" вивели державні гроші на рахунки компаній- "прокладок", зареєстрованих в Белізі і Швейцарії, після чого за рахунок цих грошей оплатили покупку корпоративних прав компаній, які мають цінних нерухомим майном.