Шаройка можуть обміняти на білоруса Політику - ЗМІ

26 березня 14:43

Громадянина Білорусі судять в Україні за шпигунство.

 

Затриманого в Білорусі журналіста українського "Національного радіо" Павла Шаройка можуть обміняти на білоруського шпигуна Юрія Політику, якого затримали в Україні. Як пише видання "Білоруський партизан" з посиланням на власні джерела в Києві, відповідну угоду вже погоджено.

За даними видання, звільнення планується здійснити шляхом обміну Шаройка, якого звинувачують у шпигунстві на користь України, на затриманого 16 червня при виїзді в Білорусь Юрія Політику. За даними українських правоохоронців, він цікавився людьми, які вооють воюють в Донбасі, а також наявністю в ЗСУ протитанкових ракет і їх характеристиками. зокрема білорус був затриманий з флешкою з секретної картою.

При тому ЗМІ зазначає, що за неофіційною інформацією, суд над Шаройком вже закінчився і йому винесли вирок. Щоправда який - невідомо.

Як повідомлялося раніше, 17 листопада стало відомо про те, що 25 жовтня в Мінську був затриманий власний кореспондент "Українського радіо" Павло Шаройко.

Офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин 20 листопада повідомив про те, що КДБ затримав Шаройка за обвинуваченням у "створенні в республіці агентурної мережі".

За його словами, журналіст визнав, що є кадровим співробітником розвідки України, а координацію його розвідувальної діяльності нібито здійснював радник посольства України в Білорусі Ігор Скворцов, у зв'язку з чим він був оголошений персоною нон грата. У відповідь Україна вислала працівника білоруського посольства з країни.