Сестра заявила, що Сенцов - при смерті

23 липня 21:28

У політв'язня Сенцова через голодування почав слабшати серцевий м'яз.

 

Український політв'язень в Росії Олег Сенцов, який оголосив голодування ще у травні, знаходиться на межі життя і смерті. Про це виданню Independent розповіла його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

За її словами, Сенцов за 68 днів голодування втратив у вазі понад 15 кілограм.

"Ми не знаємо, як довго він протримається, але нам сказали, що він знаходиться в передсмертному стані. Це диво, що він так довго протримався", - сказала Наталя.

Приблизно тиждень тому Сенцов був переведений у відділення інтенсивної терапії після серцевого нападу. Ніхто не знає точно, коли це відбулося, оскільки Сенцов знаходиться в інформаційній ізоляції, пише видання.

За словами Каплан, Олег погодився прийняти дві-три ложки живильної суміші, щоб підтримати серце, однак "після 68 днів голоду йому потрібно набагато більше".

Всього в Росії і аннексованному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив про те, що у його підопічного стався другий криз. За його словами, у Сенцова почав затухати серцевий м'яз. "Питання стояло про реанімацію, але він відмовився і сказав, що буде приймати мінімальну кількість сумішей. Він приймає дві-три ложки в день", - розповів журналістам Дінзе.