Сенцов знаходиться під контролем медпрацівників – Служба виконань покарань РФ

16 травня 15:43

Медики збираються провести Сенцову "загальноклінічні аналізи".

 

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов знаходиться під постійним контролем працівників медичної частини виправної колонії №8 в Лабитнангі на Ямалі. Про це заявила прес-служба регіонального управління Федеральної служби виконання покарань по ямало-ненецькому автономному округу.

"14.05.2018 року засуджений Сенцов О. Г. звернувся до адміністрації виправної установи, де він відбуває покарання, з заявою про відмову від прийому їжі. Зараз він знаходиться під постійним наглядом працівників медичної частини установи. Стан його здоров'я задовільний", - йдеться в повідомленні.

У той же час в російському відомстві зазначили, що збираються провести загальноклінічні аналізи для спостереження за станом здоров'я Сенцова і при подальшій відмові від прийому їжі вести "динамічне спостереження" за увязненим.

Нагадаємо, що український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування у в'язниці. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних в Росії і анексованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс обвинувальний вирок відносно Сенцова. За сукупністю злочинів режисер засуджений до 20 років колонії суворого режиму. Олександр Кольченко засуджений до десяти років ув'язнення в колонії суворого режиму.