Сенцов вперше зателефонував рідним зі свого нового місця ув'язнення

14 лютого 18:54

"Дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв'язок тривав усього три хвилини", - повідомила двоюрідна сестра режисера.

 

Політв'язень Олег Сенцов зробив перший дзвінок зі свого нового місця ув'язнення в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Його двоюрідна сестра Наталія Каплан на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що дзвінок тривав усього лише три хвилини, але розмова вийшла важка.

"Вперше з Лабитнангі подзвонив Олег. Каже, що передача і гроші на рахунок поки не потрібні. Як і раніше відмовляється від побачень. Сказав: "Я чекаю іншого". Чесно йому відповіла, що поки повний ступор. Киває на обмін полоненими", - розповіла Каплан.

Вона зазначила, що намагалася пояснити, що політв'язні відокремлені від полонених і процес обміну утримуваними особами не стосується Сенцова.

"Здається, він цього досі не розуміє. Дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв'язок тривав усього три хвилини", - додала Каплан.

Нагадаємо, що 12 вересня 2017 року в адміністрації іркутського СІЗО повідомили про те, що Олега Сенцова етапували до Челябінська.

30 вересня в листі правозахисниці Зої Свєтовій Сенцов розповів про те, що його етапують до колонії на Ямалі.

Українського режисера Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали співробітники ФСБ навесні 2014 року в окупованому Криму. Їх вивезли в Росію, де Сенцова засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації теракту до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років позбавлення волі. Жоден з них провини не визнав.