В ФСВП заявили, что Сенцов припинив голодування

05 жовтня 10:28

Адвокати українця поки не підтвердили інформацію.

 

Український режисер Олег Сенцов припинив голодування, повідомив заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко.

"Так, він припинив голодування. Кращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування", - сказав Максименко у п'ятницю, 5 жовтня, в коментарі російському агентству "Інтерфакс".

Водночас адвокати Олега Сенцова поки не прокоментували повідомлення про припинення голодування українцем.

Він додав, що остаточно вмовили Сенцова на припинення голодування лікарі лабитнангскої лікарні.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російської в'язниці 14 травня. Він виснув вимоги, згідно з якими російська влада повинна була звільнила всіх українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

За словами адвоката українця, у серпні в Сенцова сталася третя криза, його двічі хотіли госпіталізувати для підключення до апаратури і почати примусове годування.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.