Сенцов і Кольченко про Цемаха: Це прізвище вперше почули у літаку

10 вересня 13:05

Українці відзначили, що їм важко коментувати видачу фігуранта справи MH17.

 

Звільнені з російського ув'язнення Олег Сенцов і Олександр Кольченко не знають про те, хто такий Володимир Цемах, рішення про його видачу РФ коментувати розгорнуто не стали. Про це вони сказали під час пресконференції у Києві.

"Це прізвище я вперше почув тільки в літаку. Щодо цієї фігури у мене ще немає власної позиції", - зазначив Кольченко.

У свою чергу, Сенцов також сказав: "Це прізвище я вперше почув у літаку. У мене запитали, чи я проти цього обміну. На що я відповів: "Я вперше про це чую"... Мені важко цю ситуацію коментувати. Я не любитель коментувати чужі дії. Є президент. Його Україна наділила повноваженнями, люди довіряють, у нього є більше інформації. Він прийняв таке рішення, значить, у нього була така необхідність".

Читайте також: Сенцов і Кольченко дають першу пресконференцію після звільнення: онлайн-трансляція

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за державну зраду, участь у терористичних організаціях і інші злочини. Перед видачею нідерландські слідчі допитали ключового фігуранта справи MH17 Цемаха.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".