Ще одна станція київського метро відмовилася від жетонів

17 липня 14:50

Жетон виводиться з обігу в столичному метро. Київський метрополітен не радить використовувати його як засіб оплати.

 

Київський метрополітен слідом за станціями "Нивки" та "Іподром" у вівторок відключив від системи пластикових жетонів один вхід на станцію "Теремки". У той же час раніше куплені жетони пасажири підземки зможуть використати в інших вестибюлях даних станцій і всіх інших.

"Вестибюлів без жетонів стає більше. Відсьогодні до станції "Нивки" (вихід до пожежної частини) та станції "Іподром" (вихід до Іподрому) приєднались "Теремки" (вихід до "Магелану"). Тут працюватимуть лише сучасні засоби оплати", - розповіли в метро.

Київське метро поступово повністю відмовиться від жетонів до 30 жовтня 2019 року.

Як повідомлялося, жетонами як засобом оплати проїзду у Київському метрополітені на даний момент вже не користується майже 75% пасажирів.

На початку року у київському метро і наземному транспортіпочав працювати єдиний електронний квиток для оплати проїзду. Е-квиток є спеціальною проїзною карткою, яку після покупки можна поповнювати коштами на проїзд. Його ціна 50 гривень. Для оплати проїзду пасажира досить буде піднести квиток до валідатору. Контролери, в свою чергу, будуть мати спеціальні прилади для перевірки е-квитка пасажира.

Планується, що е-квиток запрацює на повну на всіх видах міського пасажирського транспорту з 31 жовтня 2019 року.