СБУ звинувачує відомого виробника одягу у фінансуванні "ЛНР"

24 листопада 12:41

Компанія Gloria-Jeans організувала виробництво продукції на території ОРЛО.

 

Співробітники Служби безпеки викрили відомого виробника одягу на фінансуванні бойовиків "ЛНР", повідомляє прес-служба СБУ.

Як заявляють правоохоронці, ділки організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній території Луганської області. Готовий товар реалізовувався в мережі фірмових магазинів по всій території України.

За інформацією СБУ, ділки платили "податки" так званим "державним органам ЛНР", гроші використовувалися, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Зазначається, що слідчі провели ряд санкціонованих обшуків в офісах і складських приміщеннях комерсантів у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях. Правоохоронці виявили документацію і значну кількість готової до реалізації продукції.

Згідно з аналізом вилучених матеріалів і документів, продукцію виробляли саме на виробничих потужностях, розташованих на тимчасово окупованій території Луганщини.

Співробітники спецслужби встановили, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Росії. Зловмисники підробляли документи з виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їхній підставі ввозили товар через український митний кордон для реалізації.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, підприємцям інкримінують відмивання та легалізацію доходів, фінансування тероризму та інші статті Кримінального кодексу України.

На опублікованих знімках присутня назва компанії – це російський бренд одягу Gloria-Jeans.

У жовтні правоохоронці викрили схему фінансування терористичної організації "ЛНР" через махінації з пенсіями жителів тимчасово окупованих територій. Схему організував учасник одного із угруповань бойовиків.