СБУ затримала екс-співробітника МВС, який торгував наркотиками

01 жовтня 18:56

Правоохоронці вилучили наркотиків на три мільйони гривень.

 

Служба безпеки України разом із Національною поліцією викрили групу наркоторговців, яка діяла на території Київської та Черкаської областей. Один із зловмисників виявився колишнім співробітником Міністерства внутрішніх справ України. Співробітники Служби безпеки вилучили наркотиків на три мільйони гривень. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили організовану злочинну групу наркоторгівців, яка діяла на території Київської та Черкаської областей", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, п'ятеро киян, серед яких колишній співробітник МВС та Державної cлужби спецзв'язку, збували канабіс у великих кількостях в столичному регіоні. Наркомістку речовину злочинці вирощували в теплицях та на відкритій місцевості на землях технічного призначення поза межами одного із населених пунктів Черкащини. Поряд із плантацією вони облаштували нарколабораторію.

"У результаті санкціонованих слідчих дій за місцями вирощування канабісу, а також у Києві за адресами проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже сто кілограмів марихуани та десять кілограмів готових до продажу наркотиків, вартість яких за цінами "чорного ринку" становить приблизно три мільйони гривень", - додали у прес-службі.

Зазначено, що вилучені наркотичні засоби правоохоронці передали на експертне дослідження. У межах кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель – ред.) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Мукачеві Закарпатської області співробітники Національної поліції у середу, 18 липня, провела спецоперацію із затримання членів організованої групи наркоторговців; під час затримання через вчинення опору поліцейські застосували по зловмисникам вогнепальну зброю.