СБУ вилучила у проросійської організації "Радомир" у Запоріжжя зброю і антиукраїнські матеріали

12 сiчня 19:58

Організація надає охоронні послуги Запорізької єпархії УПЦ МП.

 

Служба безпеки України провела обшуки у представників громадської організації "Союз православний "Радомир", яка надає охоронні послуги Запорізькій єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Під час обшуків у п'ятницю, 12 січня, оперативники вилучили кілька одиниць холодної й вогнепальної зброї, боєприпаси, проросійську символіку, пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту, а також медалі "Патріот Росії".

Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Як повідомлялося, в січні священик Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічного хлопчика, який загинув через падіння на нього чоловіка, що вистрибнув з вікна висотного будинку. Своє рішення священнослужитель мотивував тим, що дитину хрестили в Українській православній церкві Київського патріархату.

Його публічно підтримав глава Запорізької єпархії митрополит Лука (Андрій Коваленко).

Реакцією на цей резонансний випадок стала акція "Принеси ляльку": небайдужі громадяни почали приносити дитячі іграшки до храмів УПЦ МП в Запоріжжі та інших українських містах.

У переддень Різдва у Запоріжжі бойовики парамілітарної організації "Радомир" побили двох місцевих жителів, які принесли іграшки до одного з храмів УПЦ МП.

За даними фактами Генпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно представників Запорізької єпархії УПЦ МП, організації "Радомир" та невстановлених осіб за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Проведення слідчих дій доручили обласному управлінню СБУ.