СБУ спіймала на великому хабарі високопосадовця "Укрзалізниці"

13 вересня 21:35

За призначення на посаду керівника одного з філіалів компанії затриманий вимагав 300 тисяч доларів.

 

У Києві співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури 13 вересня спіймали на хабарі заступника начальника одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниця".

Як повідомляє прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що чиновник за "підтримки" колишнього топ-менеджменту "Укрзалізниці" вимагав 300 тисяч доларів за вирішення питання про призначення на керівну посаду в одній з філій компанії.

Співробітники спецслужби задокументували, що в якості передоплати кандидату на посаду було запропоновано передати 70 тисяч доларів.

Оперативники спецслужби затримали чиновника "Укрзалізниці" в одному з київських ресторанів під час отримання "передоплати".

Зазначається, що за фактом затримання хабарника було відкрито кримінальне провадження за ст 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Затриманому загрожує до 12 років в'язниці.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, спіймали на хабарі чиновником держкомпанії виявився перший заступник начальника департаменту аудиту та контролю ПАТ "Укрзалізниця" Джакелі Вахтангі.

Нагадаємо, що 15 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем) колишньому заступнику глави "Укрзалізниці", директор одного з департаментів та заступнику директора однієї з філій.

Чиновників підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в результаті чого Державна адміністрація залізничного транспорту недоотримала 10,2 млн доларів доходу (за станом на дату вчинення злочину 97 млн гривень).

Як встановило слідство, на початку 2014 року підозрювані застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.