СБУ розслідує корупційні схеми віце-прем'єр-міністра України

05 липня 22:26

Чиновник лобіював призначення на посади у Вінницькій області своїх підлеглих.

 

Один з віце-прем'єр-міністрів України організувала корупційну схему з присвоєння коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, призначення яких лобіював. Про це інформує прес-служба СБУ в п'ятницю, 5 липня.

"Вони, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з приватними підприємцями, які також підконтрольні віце-прем'єр-міністру, привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зловмисники вносили до актів виконаних робіт неправдиві дані про вартість робіт і послуг, цін на матеріали та заробітної плати працівників, фіктивно оформлених на підприємствах.

Співробітники СБУ провели низку слідчих дій в офісних приміщеннях комунальних підприємств і комерційних структур, задіяних у протиправній схемі, розташованих у Вінниці, Києві та Полтаві.

Під час обшуків правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують факти оформлення фіктивних накладних на придбані матеріали через комерційні структури, завищення кількості робітників, які нібито працювали на об'єктах реконструкції у Вінниці, використання техніки і працівників комунальних підприємств без укладання відповідних договорів. Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до створення та реалізації протиправного механізму.

Як відомо, одним з віце-прем'єр-міністрів в уряді є Володимир Кістіон, який раніше працював у Вінниці начальником підприємства Вінницяводоканал, а зараз балотується на 11 мажоритарному окрузі у місті Вінниця.

Як писало DT.UA? в "Укрзалізниці" продовжують діяти каламутні схеми. Дві фірми ділять між собою 99% поставок мастильних матеріалів протягом трьох років.