СБУ проводить обшуки у "Мотор Січі"

23 квiтня 11:39

Раніше Генпрокуратура розпочала розслідування привласнення посадовими особами підприємства 350 млн гривень.

 

Служба безпеки України у понеділок, 23 квітня, проводить обшуки на ПАТ "Мотор Січ" у Запоріжжі. Відповідну інформацію "Українській правді" підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. Вона також наголосила на тому, що слідчі дії на підприємстві проводять київські слідчі.

"Так. Зараз тривають слідчі дії на підприємстві", - пыдкреслила Гітлянська, відповідаючи на запитання журналістів щодо того, чи проводяться обшуки на "Мотор Січі".

Раніше ПАТ "Мотор Січ" передало під управління іноземної компанії Сніжнянський машинобудівний завод, що знаходиться на тимчасово окупованій території сходу України. При цьому підприємство зберегло право власності на завод.

"Ми передали завод в управління іншій компанії. Ми не можемо там (в ОРДЛО – ред.) працювати згідно із законами України. Ми винайняли компанію, яка управляє нашим заводом. Але завод знаходиться у повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства "Мотор Січ"", - пояснив голова правління ПАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства постачається в понад 100 країн світу.

Влітку минулого року Генеральна прокуратура України виявила схему розтрати коштів підприємства на суму понад 350 млн гривень. За версією слідства, у 2013-2016 роках посадові особи ПАТ "Мотор Січ" скуповували "сміттєві" цінні папери, перераховуючи грошові кошти на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Після чого кошти переводилися у готівку.