СБУ порушила справу щодо "виборів" в "ДНР" і "ЛНР"

02 листопада 14:56

Організаторам псевдовиборів загрожує кримінальна відповідальність.

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо "виборів" у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Як тільки відкрилися дільниці на виборах незаконних органів влади терористичних організацій "Донецька Народна Республіка" і "Луганська Народна Республіка", Служба Безпеки України зареєструвала в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження №22014000000000498 за ознаками ч.1 ст. 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади)", - написав на своїй сторінці в Фейсбук радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Читайте також: Терористи влаштували вибори в Донбасі для імітації держави – Neue Zuercher Zeitung

За його словами, 2 листопада 2014 представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", шляхом проведення на окремих територіях Донецької та Луганської областей всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку незаконних виборів органів влади - голів та народних рад "ДНР "і" ЛНР "вчинили дії, спрямовані на захоплення державної влади.

Також Лубківський зазначив, що підтверджується версія про те, що тих, хто не бажає приходити на ці "вибори", будуть забирати в армію за законами Росії.

"За оперативною інформацією Служби, що підтверджується, зокрема, і повістками, які пропонуються Вашій увазі, сьогоднішні т.зв. вибори в ДНР і ЛНР Російська Федерація планує використати для поповнення чисельного складу підрозділів власних Збройних Сил (!)

На сьогодні виготовлено і доставлено на контрольовані бойовиками території понад 30 тисяч повісток, які вручаються особам призовного віку. За відмову з'єднання явитися в призовні пункти молоді люди каратимуться згідно з російським законодавством (!)" - написав він.