СБУ попередила понад 480 кібератак в 2019 році

25 сiчня 18:44

В 2019 році припинено діяльність більше тисячі ресурсів.

 

Протягом 2019 року Служба безпеки України запобігла 480 киберінцидентам і кібератакам, спрямованим на державні органи і об'єкти критичної інфраструктури. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України комплексно і оперативно протидіє кіберзлочинності і гібридній агресії проти нашої країни через інтернет-мережу. Так, в 2019 році фахівці СБУ з інформаційної безпеки нейтралізували більше 480 киберінцидентів і кібератак на органи державної влади та об'єкти критичної інфраструктури. За цей період припинено функціонування більш ніж 1000 вебресурсів, які використовувалися в злочинних цілях", - йдеться на сайті.

СБУ також притягла до відповідальності 34 адміністратори соцмереж за антиукраїнську пропаганду. Вступив в законну силу 21 судовий вирок.

Раніше в СБУ повідомили про попередженні спроби підконтрольних спецслужбам РФ хакерів провести підготовку кібератаки на популярні ЗМІ і телекомунікаційні об'єкти України. Виконавці створили розгалужену Інтернет-інфраструктуру, що налічує кілька десятків доменів, які за назвою збігаються або схожі на офіційні домени популярних ЗМІ, операторів зв'язку і великих телекомунікаційних компаній.